Sunday 15 January 2017

Urut adalah Sentuhan

Urut adalah perkara yang melibatkan sentuhan. Kita semua adalah makhluk sensual dan hasilnya badan kita bertindak balas dengan baik untuk urut dan hubungan manusia.

Apabila terdapat sentuhan, lebih penyembuhan berlaku.

Ini adalah beberapa manfaat kesihatan yang diketahui dalam Terapi Urut:

• Melancarkan peredaran darah, sekali gus membolehkan peningkatan oksigen dan nutrien yang akan dihantar ke kawasan yang dirawat termasuk kawasan yang telah cedera atau telah mengalami terlalu keras.

• Membantu menurunkan tekanan darah.

• Membantu dalam detoksifikasi dengan menggerakkan bahan buangan toksik melalui sistem limfa.

• Melegakan tekanan dan menggalakkan rasa kesejahteraan.

• Melegakan otot cedera, mengurangkan kekejangan dan kekejangan otot

• Merangsang pengeluaran endorfin semula jadi badan-badan 'yang boleh membantu dalam mengawal kesakitan.

• Menyediakan latihan peningkatan regangan untuk otot atrophied.

Malah, bukti yang semakin meningkat menunjukkan bahawa terapi urut membantu untuk meningkatkan sistem kekebalan tubuh seseorang.

Beberapa kajian menunjukkan perubahan sel dalam fungsi imun berikut terapi urut, termasuk penyelidikan baru pada wanita yang sihat yang menunjukkan peningkatan dalam sel-sel darah putih melawan penyakit dan aktiviti pembunuh sel semula jadi.

Sebelum sesi Terapi Urut, anda boleh berunding dengan Tukang Urut untuk matlamat rawatan anda. kombinasi yang berlainan teknik urut boleh digunakan untuk mencapai matlamat ini.

Sebagai contoh, jika anda mempunyai kecederaan sukan, anda mungkin ingin mempunyai strok urut khusus disasarkan untuk mengurangkan bengkak dan untuk meningkatkan aliran darah di kawasan itu.


Anda mungkin bersetuju bahawa banyak penyakit hari ini adalah disebabkan oleh isu-isu yang berkaitan dengan tekanan, maka Terapi Urut dapat membantu dalam pengurangan tekanan, boleh membantu  proses membina sel-sel darah putih.

Untuk sistem imun yang lebih baik dan mengurangkan tahap tekanan, cuba Massage Therapy hari ini

1 comment:

  1. With frequent massage therapy, the body is known to be able to deal with stress better, and therefore leading to a better, more peaceful nights sleep. 출장안마

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...